Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Νεος Μετεωρολογικος Σταθμος στον Καμπο των Ελευθερων.Ενα εργαλειο για τους Αγροτες.


Σήμερα  11/11/2014 ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση μετεωρολογικού σταθμού (Μ.Σ.) στον Βιολογικό Σταθμό Ν.Περάμου.
Ο Μ.Σ. ειναι χορηγία του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών το οποίο θα τον καλύπτει τεχνικά και θα έχει και την διαχείριση των δεδομένων του ενώ θα παρέχει και όλες τις πληροφορίες και τα μετεωρολογικά δεδομένα απο δικιά του ιστοσελίδα.

O Μ.Σ. ειναι DAVIS VANTAGE PRO2 ασύματος,δουλεύει με την ηλιακή ενέργεια και δεν χρειάζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή για την λειτουργιά του.
Τα δεδομένα που παρέχει ο Μ.Σ. μέσο τις ιστοσελίδας που θα ανεβάσει μέσα στην εβδομάδα στο διαδίκτυο το Ε.Α.Α. είναι πολλά.Μερικά από αυτά είναι το ύψος της βροχής,υγρασία,θερμοκρασία,βαρομετρική πίεση,ταχύτητα του άνεμου,κατεύθυνση του άνεμου κ.α. αλλά το κυριότερο είναι οτι θα υπάρχει καταγραφεί του ιστορικού των καιρικών συνθηκών από την ήμερα που θα μπει σε λειτουργία ο σταθμός.

Την εγκατάσταση την ολοκλήρωσε σήμερα Τριτη 11/11/2014 ο Διευθυντής ερευνών του Ε.Α.Α. κ.Κώστας Λαγουβάρδος που ταξίδεψε απο την Αθήνα αυθημερόν για αυτό τον λόγο ενώ μαζί του υπήρχε ακόμα ένας τεχνικός.

Πλέον η περιοχή μας και κυρίως ο κάμπος Ελευθερών που καλύπτει της Νέα Πέραμο,Ελευθεραι και Ελαιοχωρι θα έχει ενα χρήσιμο εργαλείο στην διάθεση των αγροτών.Η καταγραφή των κλιματολογικών συνθηκών στον κάμπο από έναν επίσημο φορέα θα βοηθήσει τους αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα λόγο των καιρικών συνθηκών όπως για παράδειγμα το ύψος των βροχοπτώσεων.

Γενικά να ευχαριστήσω σαν Πρόεδρος της Δ.Κ.Νέας Περάμου την Δ.Ε.Υ.Α.Π. και τον αντιπρόεδρο Χάρη Παπαδόπουλο για την άμεση και θετική ανταπόκριση στην υλοποίηση της ιδέας και της προσπαθείας,στους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Παγγαίου,στους εργαζόμενους του Βιολογικού Σταθμού Νέας Περάμου που από την πρώτη στιγμή ήταν συμμέτοχοι στις εργασίες όπως επίσης να ευχαριστήσω και τον Λευθέρη Τσαβδάρογλου για την χορηγία μέρος των υλικών που χρειαστήκαμε για την κατασκευή του ιστού στήριξης του Μ.Σ.
Τέλος να ευχαριστήσω το Ε.Α.Α. και τον κ.Κώστα Λαγουβάρδο που ήμασταν σε επαφές όλο αυτό το χρονικό διάστημα και μας ολοκλήρωσε την εγκατάσταση.

Mακης Ζουμπλιος
Προεδρος.Δ.Κ.Νεας ΠεραμουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου