Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Δελτιο τυπου δ.κ. Νεας Περαμου .Εθελοντικος Καθαρισμος Παραλιας στην Ν.Περαμο Let's Do It Greece



Σήμερα (Κυριακή 26/04/2015) στα πλαίσια της ημέρας Πανελλαδικού εθελοντικού καθαρισμού με την ονομασία Let's Do It Greece  διοργανώθηκε απο τον Δήμο Παγγαίου δράση με θέμα καθαρισμό σε παραλία.
 Επιλέχθηκε το κομμάτι της παραλίας που είναι κάτω απο την Ανακτορούπολη δίπλα στα ΚΑΑΥ στο οποίο υπάρχουν δέντρα,βλάστηση και βρίσκεται δίπλα στην Θάλασσα.Τα σκουπίδια στο σημείο εκείνο ήταν πάρα πολλά και προέρχονται από τον άνθρωπο και μόνο.Σκοπός μας ήταν να απομακρύνουμε όσα σκουπίδια μπορούσαμε.
Στο κάλεσμα που έγινε από τον Δήμο Παγγαίου πριν απο λίγες ημέρες ανταποκρίθηκαν 4 πολίτες.Επίσης ένα ζευγάρι από την Βουλγαρία που είχε κάνει στάση με το τροχόσπιτο του βοήθησε και αυτό στον καθαρισμό.
Τα σκουπίδια που μαζέψαμε (όσα μπορέσαμε) ήταν πλαστικά μπουκάλια,αλουμινένια κουτάκια,πλαστικές σακούλες,κλαδιά,σκοινιά και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Τα αντικείμενα- σκουπίδια μαζεύτηκαν όλα μαζί σε ένα χώρο και η επόμενη κίνηση είναι να τα μαζέψει ο ΔΗΜΟΣ με τα φορτηγά του.

Εντύπωση μου έκανε η ανευθυνότητα του προσωπικού των ΚΑΑΥ που δεν καθαρίζει την παραλιακή ζώνη που βρίσκεται κάτω από αυτά,παρόλο που έχουν προσωπικό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συμμετοχή τους τον
Μιχάλη Γκιργκιρη,Στράτο Λυμπερη,τον υπεύθυνο αρχαιολόγο της Ανακτορούπολης και το ζευγάρι επισκεπτών που βοήθησαν.
Μέσα σε 1 ώρα 6 άτομα μαζέψαμε σχεδόν (ίσως και παραπάνω) μισό τόνο σκουπιδιών και κλαδιών.Μακάρι να ήμασταν περισσότεροι και να κάναμε πολλά περισσότερα.

Μάκης Ζουμπλιός
Πρόεδρος δ.κ.Νέας Περάμου

Ο όγκος των σκουπιδιών


 εμείς και το ζευγάρι των Βουλγάρων που μας βοήθησαν
 Η παραλία όπως ήταν πριν
Η ανευθυνότητα του Ελληνικού Στρατού και η βρώμικη παραλία κάτω απο τα ΚΑΑΥ
 Γεμίσαμε και έναν κάδο μαζί με τα υπόλοιπα



Σαν να καθάρισε λίγο...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου